Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Over Ada's Hoeve

Scoutingkampeerterreinen sluiten jubileumjaar af!

Ommen- 21-12-2016, 195px logo labelterrein.svg
Nu het einde van het jaar nadert, sluiten de Scoutingkampeerterreinen, de zogeheten Labelterreinen, hun 40-jarig jubileum af. Zo ook het terrein Gilwell Ada's Hoeve in Ommen.

Labelterreinen

Op Labelterreinen kunnen scouts naar hartenlust buiten spelen en andere scouts ontmoeten. De Scouting Labelterreinen worden onderhouden door vrijwilligers. Met veel plezier zetten zij zich het gehele jaar in op de diverse terreinen. Van de schoonmaak tot de administratie en van het bosonderhoud tot het begeleiden van de gasten.

Veertig jaar geleden is Scouting Nederland gestart met een overkoepelende organisatie voor kampeerterreinen waar ‘op z’n scouts gekampeerd’ kan worden. Deze terreinen worden door leden van Scouting beheerd en liggen op de mooiste plekjes van Nederland.

40-jarig jubileum

Om het jubileum te vieren, zijn er dit jaar diverse activiteiten georganiseerd. Zo heeft elk terrein een feestkist gekregen met slingers, spelmateriaal voor de kamperende scouts en kortingsbonnen. Want wie jarig is, trakteert! Ook zijn de scouts uitgedaagd voor een kookwedstrijd, waarbij ze een verjaardagstaart op houtvuur moesten bakken. Deze wedstrijd heeft hele mooie en smakelijke baksels opgeleverd! De winnaars ontvangen in februari een mooie Dutch Oven tijdens een kampvuurkookweekend!

De terreinen hebben daarnaast geld ingezameld om een nieuw Scoutingterrein in Litouwen een steuntje in de rug te geven. Dit Scoutingterrein wordt uit het niets opgebouwd en de Nederlandse terreinen willen dat initiatief van harte ondersteunen. En dat bleek; er is inmiddels een ruim €1100,- overgemaakt.

Gilwell Ada's Hoeve

Het kampeerterrein Gilwell Ada’s Hoeve ligt midden in de bossen van Ommen (Overijssel). Het terrein is ruim 45 hectare groot en heeft 25 afzonderlijke kampeerterreinen, een aantal trekkershutten en hét Jamboreehuis van de World Jamboree 1995.

Sinds 1923 wordt Gilwell Ada’s Hoeve bezocht door scoutinggroepen uit zowel Nederland als het buitenland. Het terrein ligt in een oude bosrijke omgeving aan de rivier de Vecht. Naast wateractiviteiten, zoals vlotvaren en zwemmen, kun je nog veel meer doen in en rond Ommen. Het terrein zelf biedt oneindig veel avontuur en speelplezier, zo kun je boogschieten, brandmerken, eindeloos pionieren en sport- en spelactiviteiten organiseren.

Meer informatie op labelterreinen.scouting.nl

Ook volgend jaar wordt er volop gekampeerd op de diverse terreinen. Hulp is daarbij altijd welkom. Kan jij wel tegen een stootje? En spreken de activiteiten die hierboven staan genoemd je aan? Laat je uitdagen en kom eens kijken op ons Labelterrein. Je kunt Gilwell Ada's Hoeve vinden aan de Zwolseweg nr 17 in Ommen.

Gilwell Ada's Hoeve zoekt PR coördinator

Zet jij Ada’s Hoeve op de kaart?adashoeve logo 300dpi

Buitencentrum Gilwell Ada's Hoeve  zoekt een inspirerende teamspeler met oog en oor voor mens en organisatie. 
Als PR coördinator werk je nauw samen met de coördinator van de website en de webredactie, maar uiteraard ook met andere vrijwilligers die bij het terrein betrokken zijn. Jouw focus ligt op het vergroten van de bekendheid van Ada’s Hoeve, regionaal, nationaal en internationaal.

Lees meer over deze functie

Planten op Gulden Roede

Jenneke Krüger, de moeder van beheerder Ivor, heeft in 2015 foto's van planten op de Ada's hoeve gemaakt. Ook heeft ze er een tekst bij geschreven. Hoewel het natuurlijk een tijdsbeeld geeft - met name de oevers van de Koekse Geul veranderen snel - is het misschien toch leuk om komende zomer eens op zoek te gaan naar de veschillende planten.

Hieronder al een voorproefje.  Download de beschrijving.

betonie-detailrolklaver-detailklein kruiskruid-detailbitterzoet-detailkattenstaart-bloemennachtschade-detail

 

Leg jouw kampeerveld vast voor jezelf en Ada's Hoeve!

social media foto GAHIs jouw kampeerveld volledig opgebouwd en ingericht?

Je ziet 't bord, wilt er doorheen kijken én een foto nemen!

De leukste, origineelste en mooiste foto's komen op onze Facebook en Twitter of tweet #adashoeve.

Om gebruik te maken van het bord, vraag onze kampstaf tijdens jullie verbliijf op Gilwell Ada's Hoeve.

Gilwell Ada's Hoeve zoekt een teamleider onderhoud!

adashoeve ruit logofull 72dpiWil je meedenken en -besturen op het prachtige buitencentrum in Ommen? Lees dan verder!
Een uitdagende vrijwilligersfunctie waarbij je deel uitmaakt van het beheerteam. Het beheerteam, bestaande uit 5 personen, heeft de opdracht het terrein naar best mogelijk inzicht te beheren. Je stuurt het team aan dat verantwoordelijk is voor het onderhoud van de Ada’s Hoeve (gebouwen, terrein en materieel) en bent het aanspreekpunt en gezicht naar buiten betreffende onderhoud en projecten.

Lees meer...

Ghanees bezoek

ghanees bezoek 1Ineens is er een telefoontje met het verzoek of wat mensen van het Partnership program samen met drie Ghanese scouts morgen mogen overnachten in een trekkershut. En of wij dan ook nog tijd hebben om als beheerders hun alles te vertellen over het reilen en zeilen op een labelterrein.

De dag erna zijn Lily, Eric en Jonathan samen met hun Nederlandse begeleiders dan op Ada’s Hoeve. Een dag workshops over wat Nederlandse scouts typisch doen op kamp. Pionieren, want dat kennen ze niet in Ghana. De Ghanezen zijn handig en leren snel. En ze vinden dat pionieren donders leuk. ’s Avonds een typisch scouting maaltijd maken: de hikebom.

De dag erna hebben zij toch nog een paar vragen voor de “Site manager”. Deze twee heren van de Ghana Scout Association en de dame van de Ghana Girl Guides Association zijn bezig om een kampterrein in het oosten van Ghana op te richten en willen graag alles weten over hoe dat moet. Zij willen weten hoe wij dat organiseren met vrijwilligers, hoe wij contacten onderhouden met de lokale overheid, hoe wij sponsoren vinden en nog veel meer. Zij verbazen zich ook over dingen: waarom buiten wij dit terrein niet veel commerciëler uit?

Ook is er verbazing over de binnenkant van onze gebouwen: die vinden ze zo mooi. In Ghana zijn zij gewend dat een trekkershut aan de binnenkant er net zo uitziet aan de buitenkant. Met een verwijzing naar de “zomerse” temperaturen leg ik uit dat wij in Nederland toch wel aan isolatie moeten doen, iets wat in tropisch Ghana niet zo aan de orde zal zijn. Het is gezellig: voor wij het weten zijn wij een paar uur verder.

Ik hoop dat wij ze hebben kunnen helpen met de ervaring die wij op Ada’s Hoeve hebben en wens Lily, Eric en Jonathan alle succes bij het oprichten van hun eigen terrein.

Ada's Hoeve klaar voor Scouts!

adas hoeve h hogenbirk P1060078Buitencentrum Gilwell Ada's Hoeve is weer helemaal gereed voor het ontvangen van Scouting groepen.

Ruim 30 vrijwillige medewerkers, aangevuld met leden van Scouting Hoogveen en studentenscouts van De Delftse Zwervers zorgden ervoor dat alle faciliteiten op de ruim 25 kampeervelden weer tip top in orde zijn. Het water is weer aangesloten en de stookplaats op elk veld gecontroleerd en voorzien van zitbanken. De gezellig kampvuurtjes kunnen weer starten. Ook het sanitair is weer geheel in orde gebracht voor een nieuw kampeerseizoen. Verder is onderhoud verricht aan gebouwen, gereedschap en materialen zoals bagagekarren en pionierhout. Tot slot is gewerkt in het bos en de kampeervelden van het ruim 45 hectare grote terrein. Na een geslaagd weekend deden de medewerkers zich te goed aan een geheel verzorgde barbecue.

Gilwell Ada's Hoeve ontvangt jaarlijks vele tientallen Scouting groepen uit binnenland, maar ook steeds meer uit het buitenland. Voor 2016 zijn al groepen geboekt uit Duitsland, Engeland, België en Frankrijk. Ook wordt het terrein incidenteel gebruikt door scholen en verenigingen uit de regio. En heb je zin om de handen uit de mouwen te steken op een prachtig stukje natuur in de buurt van Ommen? Dat kan. We zoeken nog medewerkers voor het uitvoeren van allerlei onderhoudsklussen. Neem dan contact op met de beheerders.

Uitreiking SCENES certificaat

adas-hoeve-0001-1Op zaterdag 7 november 2015 had Gilwell Ada’s Hoeve een primeur. Scouting Nederland reikte het eerste SCENES certificaat in Nederland uit.
Het SCENES certificaat is een wereldwijd Certificaat wat staat voor: A Scout Centre of Excellence for Nature and Environment (SCENES). SCENES is ontwikkeld in 1990 als een initiatief van the World Organization of the Scout Movement (WOSM). Op dit moment zijn er wereldwijd 22 SCENES centra.
We kregen o.a. publiciteit in de Libelle, in de Stentor en in RondOmmen.